Shirley - Shirley (1981) - Lp

Shirley Zwerus, Zandvoort 22 mei 1946, is een Nederlandse zangeres en pianiste.
Als kleuter volgde Zwerus al klassieke pianolessen en op zevenjarige leeftijd trad ze al op in het kindercircus. In 1956 maakte zij haar tv-debuut in de Johnny en Rijk show. Ze speelde en zong Little things mean a lot. Datzelfde jaar speelde ze als soliste in het Haarlems Concertgebouw.
Haar muzikale loopbaan begon in 1958 toen ze haar eerste single uitbracht; Maar ondanks dat (ben jij mijn lieve schat). Haar platenmaatschappij bombardeerde haar tot de Nederlandse Conny Froboess. In haar beginjaren werkte ze nauw samen met Godert van Colmjon van The Butterflies. Zwerus's begeleidingsgroep in de jaren 1958 -1961 was The Rhythm Stars o.l.v. Loek Burgemeester.
In 1964 maakte Zwerus deel uit van het winnende team van het Knokke-festival. Met het liedje Blijf bij mij deed zij in 1965 mee aan het Nationale Songfestival. Andere deelnemers dat jaar waren Gert Timmerman, Conny Vandenbos, Trea Dobbs en Ronnie Tober.

Een deejay van het Amerikaanse radiostation WWRI vond haar single Big Boss Man zo goed, dat ze naar de Verenigde Staten ging. In Los Angeles nam ze een elpee op en werd ze verliefd op haar producer. Met hem zou ze ook in huwelijk treden. Het huwelijk liep op de klippen en in 1976 keerde ze terug naar Nederland. Na haar terugkeer uit Amerika ontmoette ze platenproducer Jaap Eggermont.
Dit resulteerde in een Top 40 hit in 1977 met It's Me. Voor deze single kreeg ze ook een Edison. De opvolger van It's Me was Nothing Has Changed. Deze plaat bracht het niet verder dan een tipnotering. Zwerus bracht de LP Making Love Is Good For You uit, met daarop de single The Light I Wanna BeEasy Living was haar laatste Engelstalige single.

In 1981 stapt Shirley over op het Nederlands en heeft een bescheiden hit met de single "Heel Even", een cover van het Italiaanse lied Ancora van de Napolitaanse zanger Eduardo De Crescenzo.
Op haar titelloze Nederlandstalige album wordt de zangeres terzijde gestaan door een groot aantal gerenommeerde muzikanten, onder meer door Okkie Huysdens, Hans Hollestelle, Peter Schön, Hans Vermeulen, Lisa Schulte Nordholt, Floor van Zutphen en Benny Behr.
Van het album worden 3 nummers op single uitgebracht, "Bij Jou", "Eerste Liefde Vergeet Je Nooit" en "Heel Even".
De zangeres woont in Spanje en treedt daar regelmatig op. Af en toe doet ze ook shows in Nederland waarbij ze wordt begeleid door het trio John Martin (gitaar/zang), Ruud Baron (bas) en Bep Zwerus (drums/zang).

Side A
A1.  Bij Jou  (3:45)
A2.  Eerste Liefde Vergeet Je Nooit  (2:55)
A3.  Bloemen Bloeien Zelfs Als Het Koud Is  (3:35)
A4.  Jij Maakt Me Zo Blij  (3:45)
A5. Het Is Voorbij  (3:35)

Side B
B1.  Heel Even  (3:15)
B2.  Oh, Het Is Waar  (3:25)
B3.  Nu Ik Jou Niet Heb  (2:50)
B4.  Dromen Van Een Ander  (4:50)
B5.  Zonder Woorden  (3:50)

Credits
Notes
Release: 1981
Genre: Nederlandstalig
Format: LP
Label: FFR Records
Catalog# WEA 58408
Prijs: €7,00

Vinyl:  Goed
Cover:  Goed

http://www.ad-vinylrecords.com/product/shirley-shirley-lp/

0 comments:

Een reactie posten